Hollywood-stjerner promoverer kamp med stammen

I USA går man mere til stålet, når det handler om at promovere stammen og dens følger for kendte på stribe stiller sig frem.

Det kan måske hurtigt blive lidt meget, når amerikanerne går til i følelsesladede taler og nationaleromantik. Men når det handler om at skabe opmærksomhed om stammen, kan man godt skæve misundeligt til den anden side af Atlanten.

Ed Sheeran var med egne ord et underfundigt barn, der også stammede og var frustreret over ikke at kunne sige, hvad han ville. Man skal omfavne sine særheder, mener han.

For mens det i Danmark kan være svært at skabe interesse om stammen og eksempelvis lokke de få kendte danskere, der kender til problemet, til at stå frem, er sagen en helt anden i USA.

Den talentfulde og smukke engelske skuespiller Emily Blunt taler ved den årlige galla i The American Institute for Stuttering. Foto: Stephanie Berger/AIS.

Her hylder man kendte mennesker, der stammer, hvilket blandt andet sker på en årlig galla i New York arrangeret af American Institute for Stuttering, AIS, hvor stjernerne nærmest står i kø for at deltage.

Hollywood-stjernen Emily Blunt fortæller om sin kamp med stammen. En lærer i skolen overtalte hende til at spille teater, da hun var 12 år. Det hjalp hende.

Blandt de kendte, der har stået frem gennem AIS, er tidligere vicepræsident Joe Biden, den engelske musiker Ed Sheeran samt skuespillerne Emily Blunt, Samuel L. Jackson og Bruce Willis.

Også erhvervsmanden og stifteren af byggemarkedskædens Home Depot, Arthur Blank, har fortalt om sine problemer med stammen i offentligheden.

Joe Biden, vicepræsident under Obama, holdt i 2016 en fantastisk og rørende tale om konsekvenserne af stammen og sine egne oplevelser. Som dreng blev han mobbet.

Manden med verdens måske mest kendte stemme, James Earl Jones, var svær stammer som barn. I dag kender de fleste lyden af hans stemme fra Star Wars, hvor han lagde stemme til Darth Vader.

Advertisement

3 thoughts on “Hollywood-stjerner promoverer kamp med stammen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s