Biden for president!!

Det er lidt tid siden, at der er været indlæg her på bloggen, men så er det jo rart at kunne bringe positivt nyt. For i eftermiddag blev det officielt: Joe Biden stiller op til det amerikanske præsidentvalg i 2020.

Han har den fulde støtte fra Ordkriger.dk – hvis han da kan bruge den til noget – og det er der en ganske særlig årsag til. For ud over at det kunne være skønt med lidt internationalt udsyn og genetablering af den sunde fornuft i Det Hvide Hus, har vi nemlig noget til fælles. Joe, dig, jeg og millioner af andre.

Joe Biden, der i dag er en fremragende taler, har kæmpet med en svær stammen som dreng. Han kender udemærket til følelsen af skam, at blive mobbet og at tvivl på egne evner.

Det fortæller han i New York Times-bestselleren ‘Promises to keep’, hvor store dele af det første kapitel drejer sig om hans kamp med stammen og dens påvirkning af ham og hans familie som dreng.

Biden har fortalt om sine oplevelser i en fremragende og rørende tale, han holdt ved en galla for American Institute for Stuttering i 2016. Har du ikke set den, så gør det næste gang, du har 25 minutter og 54 sekunder. Talen er din tid værd.

Biden har haft voldsomme tab i sit liv. I 1972 mistede han sin daværende kone og en datter i en trafikulykke, og i 2015 døde hans søn Beau Biden af kræft i hjernen.

I sin tale til gallaen fortæller Joe Biden, hvordan hans mor altid støttede ham i hans taleproblemer med en sætning, han har siden har brugt i sit livs kriser.

»Min mor sagde: Ud af alt frygteligt, der vil ske, Joey, vil der opstå noget godt, hvis du bare søger grundigt nok. Og hun havde ret,« siger Joe Biden.

Jeg har selv set talen flere gange, og den rører mig hver gang. Dels fordi Joe Biden er inspirerende taler, men også fordi talen er humoristisk og har et godt, grundlæggende budskab: At stammen kan lære os noget om vilje, om at kæmpe, at give indsigt os selv og at læse og forstå andre mennesker.

Stammen kan altså bruges postivt, den kan styrke os som personer og vigtigst af alt: Stammen definerer ikke, hvem vi er.

Hvad der måske er mere overraskende er, at Joe Biden er ikke ude over sine taleproblemer, fortæller han i talen, hvor han mod slutningen bliver tydeligt rørt. Han har stadig perioder, hvor han stammer, især når han er træt.

Tyg lige på den en ekstra gang: Når den tidligere vicepræsident i USA og måske kommende præsident i verdens mægtigste job kan stamme – så kan vi sgu også.

Go Biden!!

Advertisement

One thought on “Biden for president!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s