Er Joe Biden stadig ramt af sin stammen eller vrøvler han?

Det er længe siden, jeg har skrevet noget sidst her på bloggen. Men den internationale stammedag virker som et godt tidspunkt at få gang i projektet igen, og i USA er der tilmed en anledning.

Som tidligere omtalt er den amerikanske præsidentkandidat, Joe Biden, en person, som stammer. Ikke meget, bevares, med det dukker op lejlighedsvis, og han har selv fortalt, hvordan han indimellem kæmper med ordene, når han er træt.

I amerikanske medier er man åbenbart lidt i vildrede over Biden og hans tale. Senest har universitetsmediet Futurity tage taget sagen op igen, fordi Biden tilsyneladende ikke kunne huske Obamas navn under et valgmøde tilbage i august.

I USA er Biden i forvejen berømt eller berygtet for at lave fejl, blande ting sammen og tilmed vrøvle i sine taler. Han er ‘gaffe-prone’, som det blandt andet er beskrevet om de til tider pinlige fortalelser.

I sin første kampagnetale i Pittsburg var der flere eksempler på disse talefejl, som blandt andet værten for The Daily Show, Trevor Noah, bed mærke i (Se med fra 1:42 nedenfor).

Skal man tro American Institute for Stuttering er det utroligt svært af afgøre, hvor meget af Bidens talemæssige misk-mask, som er relateret til hans stammen. I en artikel i LA Times fortæller en ekspert, at det ikke er unormalt at stammere, som lærer at tale flydende, bliver meget snakkesaglige, når de mærker friheden.

Biden har selv defineret sin stammen, der især var slem under hans opvækst, som det mest definerende i sit liv. Dette er sagt af en mand, som har oplevet den største sorg ikke bare én, men to gange. I 1972 mistede Biden sin hustru og datter i en bilulykke, og i 2015 mistede han sin ældste søn Beau til kræft.

Hvordan det ender i USA, ved vi i løbet af 2020. Indtil da er det voldsomt inspirerende at en tidligere vicepræsident og den måske kommende præsident i USA er en person, som stammer og åbent fortæller om sine kvaler.

Det er et stærkt signal til andre.

(Se, eller gense, Joe Bides rørende tale om sin oplevelser med stammen).

Advertisement

3 thoughts on “Er Joe Biden stadig ramt af sin stammen eller vrøvler han?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s