Hvorfor siger han det ikke bare højt?

I en dugfrisk featureartikel søger det amerikanske magasin, The Atlantic, svar på, om præsidentkandidat Joe Biden stammer.

Baggrunden for artiklen er de samme ‘bøffer’ og talefejl, som Biden ofte har, når han optræder til diverse arrangementer og i medierne. Dem har jeg tidligere omtalt her.

Dette er den hidtil mest seriøse tilgang, jeg har set. Journalisten John Hendrickson, som selv stammer, har fulgt Joe Biden i løbet af flere uger og søger både hos sig selv, hos eksperter og hos Biden selv et svar på det, mange taler om: Stammer Joe Biden stadig, og, hvis ja, hvorfor siger han det ikke højt?

Joe Biden har længe fortalt om sin stammen som dreng og ung. Han har fungeret som en slags ambassadør for mennesker, som stammer og blandt andet holdt en rørende tale om sine egne oplevelser som ung. Men han har også sagt, at han er kommet over sine taleproblemer, hvilket stadig flere sår tvivl om i USA.

Hvorfor er det overhovedet vigtigt? Well, for Bidens modstandere kan stammen ses som et svaghedstegn. Kan Biden overhovedet bestride verdens mest magtfulde job, hvis han ikke er 100 pct. retorisk stærk?

For andre, og måske især stammere, vil det derimod være et stærkt signal om, at man kan opnå alt på trods af talelidelsen. At der er håb. For Biden selv, kan det måske give lidt snor i mængden af kritik, der ofte går på, at han er ved at miste grebet om tingene, fordi han famler.

Jeg synes, det er svært at vurdere, om Joe Biden stadig stammer. Generelt taler han fint og tydeligt, men bøfferne er der helt sikkert, og Biden taler ofte på en måde, der kan tolkes som om, han går i stå og lynhurtigt skifter ord. Eksempelvis da folk troede, at Biden ikke kunne huske Obamas navn. Det er teknik, der er velkendt blandt os andre. 🙂

Artiklen er online og kommer i den trykte udgave af magasinet i Januar/februar-nummeret med rubrikken: “Why Won’t He Just Say It?”. Man kan også vurdere sagen selv på nedenstående klip.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s