Satire om stammere – er det ok?

“DR kan være mangfoldig og besparende på én og samme tid.” Sådan lyder det i dagens udgave af Rokokoposten, der har fokus på stammere som en del af besparelseskravet i DR.

Rokoposten er satire – hvis nogen skulle være i tvivl – og det er for mig at se ganske ærefuldt at blive tildelt så fornem en plads for Danmarks måske mest underbelyste lidelse. Det sker bestemt ikke hver dag.

Ifølge artiklen skal stammere være med til at forlænge sendetiden ved at optræde i forskellige roller som værter. På denne måde kan TV-avisen forlænges fra 25 minutter til 50 minutter, mens Debatten kan udvides til 180 minutter. Dette vil spare penge tilmed på en inkluderende vis, skriver mediet.

“Hvis vi har stammere og andre talelidende til at varetage rollerne som talkshow-værter, nyhedsoplæsere og livsstilsanalytikere, vil udsendelserne tage mindst dobbelt så lang tid. Ikke mindst hvis vi fokuserer på at inkludere dem, som har de sværeste talehandicaps. DR kan være mangfoldig og besparende på en og samme tid,” siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn til Rokokoposten.

Om man synes, at Rokoposten er sjov eller diskriminerende er naturligvis subjektivt. Jeg er personligt fan og ser intet problem med at gøre grin med mennesker, som stammer, så længe det er på denne måde, hvor det tydeligvis sker med et glimt i øjet.

For mig at se er humor med til at omfavne problematikken, afdramatisere talehandicappet og tage lidt af dampen fra det indre tryk, sålænge det ikke er perfidt og sker for at mobbe andre.

Jeg kommer fra en familie, hvor sort humor altid har været en ventil selv i de allermest mørke perioder, men måske du har det på en anden måde?

Jeg benytter i hvert fald lejligheden til at dele dette klip James Earl Jones (som selv stammer) endnu en gang. Rigtig god dag derude.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s