Velkommen til slagmarken

Egentlig skulle dette have været en bog om stammen, ikke en blog.

Jeg har været i kontakt med en række forlag over de seneste måneder, men alle havde samme svar, når de hørte om mit projekt: Emnet lyder virkelig spændende, men vi ser ikke et marked for denne type bog. Held og lykke.

Det er på en måde sigende for, hvordan talehandicappet at stamme bliver opfattet i Danmark i dag. Det er ufedt, det er usexet, der er nul forskning i stammen, og interessen i det offentlige lav. Kendskabet til stammen er så begrænset, som fordomme og myter er udbredte.

Kendskabet til stammen er så begrænset, som fordomme og myterne er udbredte

Men ved nærmere eftertanke er det held i uheld. En blog er et bedre medie til et emne som stammen. Ikke mindst fordi bloggen kan række ud til mennesker, der er betydeligt yngre end jeg selv (46), og samtidig rummer muligheder for forskelligt indhold, der kan være med til at fortælle om, hvordan det er at leve med stammen. Så det vil jeg forsøge.

Jeg kalder bloggen for ‘ordkriger’. For mig har stammen været en lang krig med og imod ordene, lige fra jeg blev vurderet som ‘svært kommunikationshæmmet’ til i dag, hvor jeg lever af ord i mit daglige arbejde som journalist.

Min egen kamp er på ingen måde så intens længere. Men den er heller ikke overstået og bliver det nok aldrig helt. Samtidig er det min oplevelse, at stammen i høj grad handler om den indre kamp mod frygt, lavt selvværd og ikke mindst skam. Derfor titlen ‘ordkriger’.

En del af indholdet vil være personlige interviews med kendte og ikke kendte mennesker (longreads), der har eller har haft stammen helt inde på livet. Disse vil komme dryppende over de kommende uger og måneder.

Jeg vil også forsøge at skrive lidt om mine egne oplevelser, og måske der vil komme andre tilføjelser på et tidspunkt. Dette er til en begyndelse et fritidsprojekt, så nu ser vi.

Men nu er jeg i gang. Så husk at like, kommentere og dele indlæggene sociale medier. Og skriv endelig til mig, hvis du har ideer til emner og historier. Du finder min mail under ‘kontakt’

Endnu engang velkommen til ‘ordkriger’ og rigtig god læselyst.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s